lördag 30 juni 2007

Matvägran??

Imorse var första gången Timja inte med största glupskhet kastade sig över sin frukostskål. Husse vaknade av att Timja rörde på sig, såg att frukosttiden hade passerat med 1,5 timme och skyndade sig upp i tron att hon var dödshungrig. Timja släpade sig upp ur sängen och bara stirrade på Gustav. Vad håller du på med? Det är tidig lördag och du vill tvinga i mig frukost när jag har sovmorgon?? Hon tog inte en tugga! Gustav och Timja gick tillbaka till sovrummet och somnade om. Timja vaknade inte igen förrän efter två och en halv timme. Då var hon desto hungrigare ;)
Så här i efterhand förstår vi ju att Timja var alldeles för trött för att äta och egentligen hade några timmar kvar på sin helgsömn men döm om vår förvåning när hon inte ville äta! Hon som alltid kommer galloperande bara man råka nämna ordet mat.

Mitt på dagen åkte vi till skogen och Timja fick för första gången riktig smak för kottar. Vi testade en övning som vi fick av Pia & Tina - tack! - att värma en kotte i handen, slänga in den bland andra kottar och låta Timja leta upp just den kotten med handlukten. Det funkade felfritt varje gång! Det märks att nosen är det främsta sinnet hos detta djur!
Senare på dagen fick Timja mat i en aktiveringsboll. Då var det inget fel på farten att få i sig precis alla matbitar! Vet inte riktigt om hon helt kom på det mest effektiva sättet att rulla bollen för att få ut maten men kul hade hon och ingen mat lämnades!


1 kommentar:

Anonym sa...

Hallå Sis! Det med kotten visste jag inte, brukar bara gnaga på dom som dom är. Tack för tipset! Matvägran har jag inte kommit till ännu...Finns ju så mycke man kan tugga på! Hoppas vi ses snart! Syrran Dee Sibel