fredag 5 oktober 2007

Unghundskurs

Igår började vi på unghundskurs och det var urskoj!
Första passet var lite av en repetition av valpkursen med bl.a. kontaktövningar, jaktinkallning, gå fint i koppel, stanna kvar och gå slalom mellan deltagarna.

Timja ville som alltid helst leka med alla de andra valparna (den svåraste störningen av alla ;) men hon var också riktigt duktig på att hålla kontakt och följa med i övningarna. Hon kunde t.o.m. stanna kvar när alla hundar satt i en ring och mattarna/hussarna kommenderade sitt kvar och drog sig inåt i ringen.
Duktiga lilla tjej!
Kanske berodde det på att godiset var ordentligt uppgraderat (hon fick kyckling för första gången och det var grejer det!) men hon har nog även mognat och har lite lättare att fokusera och behålla uppmärksamhet på det man ber henne göra.

Det svåraste är när hon bara ska sitta still brevid matte/husse och inte bry sig om annat. Då händer det ju inget spännande och det blir mycket roligare att försöka ta sig till hunden bredvid.

Timja är inte dålig på att ge lekinviter inte!

Hon ville också hemskt gärna följa med de andra hundarna i jaktinallningen. När en människa springer och ropar och helt plötsligt försvinner bakom ett stenblock och en hund släpps och får springa efter bara måste det vara menat att Timja ska få följa med - tyckte hon :)
Å andra sidan var hon själv väldigt duktig och snabb på att komma när det var vår tur.

Till nästa gång ska vi öva på stanna kvar, på den nivå som passar den egna hunden. Och förstås alltid fortsätta att jobba med kontaktövningar.

So long!

Inga kommentarer: