söndag 26 augusti 2007

Hemma från semestern

Nu är vi hemkomna från semestern där vi mestadels har varit i stugan i Värmland. Där har Timja haft det toppen! Hon har kunnat vara ute så mycket hon vill och ätit hallon, vedträn och annat man kan hitta på backen.
Hon har tillbringat nästan all sin tid med Alba och Zorro och de har både lekt med och uppfostrat henne. Hon har verkligen blivit en i flocken och det tycker vi är jätteroligt.
Vi har prövat att lägga lite enkla spår och det tycker Timja är superkul! Hon arbetar koncentrat och metodiskt och vill gärna fortsätta när spåret är slut.
I tisdags på valpkursen fick alla pröva att spåra lite och det var första gången någon annan än jag eller Gustav lade spåret. Vår instruktör knallade iväg och efter en stund fick vi gå på. Det gick jättebra! Timja spårade lika koncentrerat och även om hon kom av spåret några gånger hittade hon ända fram till slutet.
Lite fånigt egentligen att man kan bli så glad av att följa efter en hund som har nosen i backen hela tiden. Jag vet ju inte var vi ska, spåret är helt osynligt för mig och jag travar efter som en annan härmapa. Men kul är det i vilket fall och spåra är något vi kommer att fortsätta med!

Valpkurs: spåra, spåra...

/Lina

Inga kommentarer: